Om mig

Matilda Ulming heter jag och jag är en 24-årig tjej bosatt i Jönköping. Jag flyttade till Jönköping i augusti 2014 för att studera grafisk design och webbutveckling och det är vad jag gjort under de senaste tre åren.

Intresset började

Jag är uppvuxen i ett litet samhälle utanför Nyköping där jag bodde med mina föräldrar och två syskon. När jag var 15 år började jag intressera mig för fotografering och köpte då min alldeles egna första digitalkamera som blev min bästa vän och jag la upp alla bilder på Bilddagboken.

Det dröjde inte länge innan jag övergick till att samtidigt ha en egen blogg. Bloggandet blev en stor del av mitt liv, jag var inte speciellt bra på att uppdatera den med text om min vardag men jag började istället lägga upp bilder där istället för på Bilddagboken.

Gymnasiet

I samband med bloggandet började jag på gymnasiet och gick då ett samhällsprogram inriktat på mediekommunikation, jag fick lära mig fotografera med systemkamera, filma med videokamera och illustrera.

Redigering och bearbetning skedde på skolans egna iMac-datorer och i Adobe-programmen och det var här jag fastnade för dem båda. Min första systemkamera inhandlades och användes flitigt till allt vare sig det var en vanlig skoldag eller en födelsedagsfest.

Efter gymnasiet

När det sedan blev dags att ta studenten och komma på vad jag skulle göra med resten av mitt liv hade jag svårt att placera mig själv någon stans, om det var att fortsätta i skolan eller ut i arbetslivet, då jag hade tröttnat på att lära mig nya saker varje dag valde jag det senare.

Mitt första jobb

Jag fick jobb på Svenskt Skolfoto AB och redigerade skolkataloger i två perioder. Detta var något jag tyckte var riktigt kul och jag insåg att jag började känna ett sug efter att lära mig mer igen så jag började kolla upp vad det fanns för utbildningar runt om i Sverige och fick tips om den utbildning jag nu går här i Jönköping.

Högskolan

Här har jag lärt mig både att använda Adobe-programmen på nytt, då högskolan har de nyaste versionerna av programmen och en del förändringar har skett. Jag har även fått lära mig hur man ska tänka kring uppbyggnaden av ett varumärke och ett företags grafiska profil och hur man kodar enkla hemsidor i HTML5 och CSS3.

Nu

I juni 2017 tog jag min kandidatexamen i informatik, new media design. Under året har jag jobbat extra på ICA Klostergatan för att kunna lära känna mig själv i en annan miljö men även för att utveckla min kunskap om kundkontakt.

Känner du att du vill komma i kontakt med mig är det bara att skicka ett meddelande eller slå en pling!